Portakallı Pelte-2yaş üstü

Malzemeler:

  • 1 paket Ülker pötibör sütlü bisküvi
  • 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 bardak şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Hindistan Cevizi
  • Süs için portakal şekerlemesi ya da taze portakal

Yapılışı:

1. Bir tencereye portakal suyu, süt ve nişasta koyarak karıştırın.
2. Şekeri, vanilyayı ve 1 portakal kabuğu rendesini ilave edin.
3. Orta dereceli ateşte karışım koyulaşıncaya kadar pişirin.
4. Dilediğiniz herhangi kare-dikdörtgen kalıba önce sıcak peltenin birazını kalıbın altını tamamen kaplayacak şekilde dökün.
5. Pötibör bisküvileri sıralı olarak yerleştirin. Pötibörlerin üzerlerini portakallı pelte ile kapatın ve tekrar pötibörleri sıralayın.
6. Bu işlemi pötibörler ile pelte bitinceye kadar sıra ile tekrarlayın.
7. Birkaç saat dolapta (mümkünse 1 gece) bekletin.
8. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerini portakal şekerlemesi ya da taze portakalla süsleyin ve bol miktarda Hindistan cevizi serpin

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler