- Çoook tembelim bu aralar çoook , nazar mı oldum nee....Elim hiç birşeye kalkmıyor , o kadar çok tarif birikti ki düzenleyip yazamıyorum onları canım hiç istemiyor.... Noldu bana bilmiyorum şeytanın bacağını kırmak lazım.. Şiiişt şeytan nerdesin gelde kırayım şu bacağını.....
- Neyse şeytan gelene kadar ben de size bir kurabiye tarifi vereyim ağzımız tatlansın. Bir fincan kahvenizin yanında mis gibi portakal kokan , prataik ve lezzetli bir kurabiye istemezmisiniz.
PORTAKALLI PERİŞAN
200 gr margarin (yumuşamış)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu rendesi
1portakal'ın suyu
4 su bardağı bardak un
- Yağ ve şeker yoğrulur daha sonra yumurta , vanilya, kuru üzüm , portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenip karıştırılır son olarak un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
- Portakal'ın büyüklüğü ve su oranı değişken olduğu için un oranı da değişecektir. Yumuşak bir hamur olacak , ben 4 bardak un koydum siz azar azar ekleyip kararınızı verin, hamur ele yapışmayacak ama biraz cıvık bir hamur olacak, ne kadar yumuşak olursa kurabiye de o kadar yumuşak olacaktır.
- Hazırladığımız hamurdan elle şekil verilmeden parçalar kopartılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 c fırında üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder