ARMUT TATLISI

yine diğer adresim sevilcedeninciler den tariflere devam..

dolapta epeydir duran armutlar vardı ve artık yenmiyordu.onları değerlendirmek için hani bildiğimiz ayva tatlısı varya onu armutla yaptım.çok güzel lezzeti ve aroması olan bir tad elde ettim.eğer sizin armutlarda duruyorsa denemenizi öneririm..

ARMUT TATLISI:(sevilcedeninciler)
armutlarımızı soyduktan sonra kapak kısımlarını keserek ,içini oyuyoruz.yayvan tencereye dizip armutların içine ve kenarlarına şeker ekiyoruz.yarısına kadar (gıda boyasıyla karıştırılmış) su ilave ediyoruz.suyuna birkaç adet karanfil atıyoruz.hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.soğuyunca içine krem şanti dolduruyoruz.dolapta soğuttuktan sonra servis ediyoruz....AFİYET OLSUN..................
NOT:artan suyunu dökmeyin saklayın.bu suyuyla başka fikrim var sonra değerlendireceğim..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler