PATLICANLI ETİMEK SALATASI VE HAYIRLI RAMAZANLAR

  • Yarın ramazanın ilk günü , bugünden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sağlıklı , huzur içinde ve bereketli bir ramazan olur inşallah. Hayırlara vesile olması dileğiyle...
  • Bugünkü tarifim tatile gitmeden önce annem ve ablama hazırladığım masadan , en çok beğeni toplayan ve tarifi beklenen patlıcanlı etimek salatamız.
  • Yapmayanlara kesinlikle denemelerini öneriyorum. Annemden 10 üzerinden 100 puan aldı. :) Deneyenler pişman olmayacaktır. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum ve tarife geçiyorum . Sevgiler
Malzemeler
1 paket etimek
5 orta boy patlıcan
5 adet domates
2 diş sarımsak
4 adet büyük kırmızı biber )
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 Şeker kaşığı şeker
1 kutu konserve mısır

Üst Sosu İçin
2 büyük kase katı yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak

Süslemesi için
3 adet Kırmızı biber (közlenmiş)
2 yemek kaşığı mısır
3-4 dal dereotu




  • İlk olarak ; Patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Acı suyu çıkan patlıcanlarımızı yıkayıp süzdükten sonra sıvıyağ koyduğumuz tavada kızartıp , havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.

    Patlıcanlar kızarırken büyük kare bir borcama etimeklerimizi yine küp küp olacak şekilde kırıyoruz.Kızarttığımız patlıcanları kırdığımız etimeklerimizin üzerine döküp ardından mısırlarımızı serpiştiriyoruz.

    Sıcak suya koyup 5-10 dakika beklettiğimiz domateslerimizin ( kabukları kendiliğinden zar gibi çıkıp soyulsun diye) kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz.

    Başka bir tavaya domateslerimizi , ½ çay bardağı sıvıyağımızı , sarımsak , şeker, sirke ve tuzumuzu koyarak , domateslerimiz suyunu salıp tekrar çekene dek karıştırarak pişiriyoruz.

    Közlediğimiz kırmızı biberlerimizden 4 tanesini kare kare kesip pişirdiğimiz domates sosumuza ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız domates sosumuzu patlıcanların üzerine döküyoruz.

    Yoğurdumuza mayonezimizi ve dövülmüş sarımsağımızı ekleyip karıştırıp üst sosumuzu hazırlayıp salatamızın üzerine döküyoruz.

    Közlenmiş biberlerimizi 1 cm’lik şeritler halinde kesip yoğurdun üzerine çaprazlamasına diziyoruz.

    Aralardaki baklava dilimi şeklindeki boşluklara ince doğradığımız dereotu ve mısır konservesi serpip süslüyor ve afiyetle yenmek üzere servise sunuyoruz.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler