BEZE & KOKO

her şeyden önce bu mübarek Mevlid Kandinizi kutlarım..bu mübarek gecenin Feyzi-Rahmeti üzerinize, bereketi evinize olsun.dualarınız kabul, amelleriniz makbul olsun..

daha öncede diğer adresimde beze tarifimi yayınlamıştım.
beze ve koko tariflerine yoğun ilgi nedeniyle bir kez daha ayrıntılı ve yeni beze tarifini burada yayınlıyorum.ileriki günlerde evde koko yapmanın püf noktalarıyla tarifini tekrar vereceğim.

bizim evin favorisi çocukların bayılarak yediği bezeler..benimde üniversite yıllarımda severek yediğim pastane bezesini evden yapabiliyorum.eğer kete yada poğaça yaptıysam artan yumurta akını beze olarak değerlendiriyorum.beze yapımı biraz zaman alsada çok pratik ve bir o kadarda zevkli oluyor.denemekten çekinmeyin..tavsiye ederim....

bu kez farklı bezeler hazırladım.bunlardan biride üzeri şekerlemeli bezelerdi.çocuklar bunu beğensede ben sade beze , hatta renksiz olanı tercih ederim.

EV YAPIMI BEZE TARİFİ:

MALZEMELER

3 yumurta akı

3 küçük çay bardağı toz şeker

Bir çimdik tuz

2-3 damla limon suyu

varsa 1 çay kaşığı mısır nişastası (ben kullanmadım)

isteğe göre kürdan ucuyla gıda boyası ,üzerine renkli şekerler,damla çikolata yada hindistan cevizi
Yapılışı:

  • Derin bir tencereye yumurtanın sarılarını karıştırmadan beyazlarını ilave ediyoruz..

  • şekerimizi ve bir çimdik tuzumuzu ekliyoruz.ve ocağın altını yakıp çok kısık ateşte mikserde önce yavaş sonra hızlı devirde karıştırıyoruz.yaklaşık 7 dk sürüyor.

  • hafif dibine tutmaya başlayınca ocağı söndürüyoruz. 15 dk daha çırpmaya devam ediyoruz.kaşığı kaldırdığımızda dökülmüyorsa olmuş demektir.

  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasına koyup içten dışa doğru ve iki kat üst üste gelecek şekilde sıkıyoruz.

  • tepsiyi fırınımız soğukken sürüp,110 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz.Soğuyana kadarda fırını açmıyoruz.. en az 2 saat oda sıcaklığında tutup, soğuyunca servis ediyoruz.AFİYET OLSUN..
evde beze yapımının püf noktaları:


  • yumurtaların 1 damla bile olsa sarısını kaçırmamak gerekiyor.çünki bu durumda beze tutmuyor.

  • limon suyu ilavesi bezenin bembeyaz olması için ekleniyor.

  • yumurtalarımızın oda sıcaklığında ve taze olmasına dikkat ediyoruz.

  • ocağın ateşinin çok kısık olması gerekiyor.zira hemen dibine tutuyor.

  • ocağı kapattıktan sonra veya renklendirdikten sonra epeyce çırpmakta fayda var.unutmayın iyi bezeler çok çırpıldıkça güzel olur.
  • bezelerimizin iyice kuruması için fırınımızı fan ayarında 110 derceye ayarlıyoruz. bezelerimizin piştiğini üzerlerindeki ince kıl çatlağı oluşumundan anlıyoruz.

  • güzel görünümlü bezeler için şırınganızın en büyük ucuyla sıkmaya özen gösterin.

  • şırıngayla bezeleri sıkarken şekilleri çizgilerini kaybeder hale geldiyse mutlaka tekrardan iyice çırpmanız gereklidir.

  • bezelerimizi ağzı kapaklı cam kapta oda sıcaklığında saklıyoruz.aksi takdirde hemen yumuşayıp kıtırlığını kaybediyor.
  • son olarak çocuklara aç karnına yedirmemenizi tavsiye ederim:)

RESİMDEKİ KOKO TARİFİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ:

EV YAPIMI KOKO

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler