BUM.BUM..BUMBADA PASTA..

daha önce ustaların ustası sevgili oktay ustamın proğramı yeşil elma için denediğim bumbada tatlımı bu kez kurabiye olarak hazırladım....
kurabiye olarakta lezzet açısından mükemmel oldu.ve çok beğenildi....
iç olarak hazırladığım hindistan cevizi bittiğinde geri kalanı çikolatalı fındık kreması ile doldurdum.bu tarzımda oğluşlar tarafından çok beğenildi.......
BUMBADA KURABİYE:
İÇİ :
1 küçük boy taze hindistan cevizinin iç beyaz kısımlarına 1 s.b. toz şekerve kürdan ucuyla yeşil gıda boyası ekleyerek rondoda çekiyoruz.
HAMURU:250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ ,
1çay bardağı pudra şekeri ,
2 yumurta
kürdan ucuyla sarı gıda boyası
1 paket kabartma tozu ,
aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir.hamurdan parçalar alarak , içini ilave edip ,dikdörtgen şeklinde kapatıyoruz.üzerine renkli çikolatalı şekerlerle süslüyoruz.175 dereceli fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN...
ÖNCEKİ TARİFİM İÇİN TIKLAYINIZ: BUMBADA TATLISI
DİĞER RESİMLİ TARİFLERİM İÇİN TIKLAYINIZ:BAYRAK KURABİYE LOKUM PEMBELİ YARİM
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler