GÜVEÇ

  • Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan güveçle karşınızdayım. İster büyük güveçte isterseniz tek porsiyonluk güveçlerde hazırlayacağınız harika bir yemek yanında pilav ve salata ile oldukça doyurucu bir menü...
  • Yapımı oldukça kolay , malzemelerin hepsi çiğden konulup pişirildiği içinde oldukca vitaminli ve sağlıklı bir yemek. Yapmak isteyenler için işte tarif ... :)
GÜVEÇ

Malzemeler :
1 kg. güveçlik et
2 büyük soğan
2 Patates
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Havuç
5 adet çarliston biber
2 sivri acı biber
5 adet domates
10- 15 adet taze fasülye
5-6 diş sarmısak
1 Yemek kaşığı salça
Sıvıyağ + tereyağ
1 çay kaşığı kekik
Tuz , karabibiber


  • Güveçlik etlerimiz tabanına 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirdiğimiz güvecimize yerleştirilir. Etlerin üzerine sırayla soğanımız , patlıcanımız , havucumuz, fasülyemiz , kabak , patates ve biberlerimiz yerleştirilir.
  • Sebzelerimizin üzerine kabukları soyulup kalınca doğranan domateslerimiz ve ardından soyup kalınca kestiğimiz sarımsaklarımız yerleştirilir.
  • 3 su bardağı sıcak suda erittiğimiz salçamız , kekiğimiz , tuzumuz, karabiberimiz ve sıvıyağımız harmanlanarak güvecimizin üzerinde gezdirilir. Suyumuz az gelirse üzerine sıcak su eklemeyi unutmayalım. Çok su koymayalım çünkü pişerken soğan da domateslerde diğer sebzelerinde su vereceğini unutmayalım .
  • Güvecimizin üzerine lezzerini artırması için 2 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini aliminyum folyo ile kapatarak ya ocakta kısık ateşte 1- 1,5 saat ya da fırında yine üzeri kaplı bir şekilde 200 derecede 1- 1,5 pişirin.
  • Ben güveci büyük güveçte pişirip servis kolaylığı olsun diye piştikten sonra porsiyonluk güveçlere bölüp 10-15 dakika fırınlayıp servise sundum... AFİYET OLSUN

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler