- Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan güveçle karşınızdayım. İster büyük güveçte isterseniz tek porsiyonluk güveçlerde hazırlayacağınız harika bir yemek yanında pilav ve salata ile oldukça doyurucu bir menü...
- Yapımı oldukça kolay , malzemelerin hepsi çiğden konulup pişirildiği içinde oldukca vitaminli ve sağlıklı bir yemek. Yapmak isteyenler için işte tarif ... :)
GÜVEÇ
Malzemeler :
1 kg. güveçlik et
2 büyük soğan
2 Patates
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Havuç
5 adet çarliston biber
2 sivri acı biber
5 adet domates
10- 15 adet taze fasülye
5-6 diş sarmısak
1 Yemek kaşığı salça
Sıvıyağ + tereyağ
1 çay kaşığı kekik
Tuz , karabibiber
- Güveçlik etlerimiz tabanına 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirdiğimiz güvecimize yerleştirilir. Etlerin üzerine sırayla soğanımız , patlıcanımız , havucumuz, fasülyemiz , kabak , patates ve biberlerimiz yerleştirilir.
- Sebzelerimizin üzerine kabukları soyulup kalınca doğranan domateslerimiz ve ardından soyup kalınca kestiğimiz sarımsaklarımız yerleştirilir.
- 3 su bardağı sıcak suda erittiğimiz salçamız , kekiğimiz , tuzumuz, karabiberimiz ve sıvıyağımız harmanlanarak güvecimizin üzerinde gezdirilir. Suyumuz az gelirse üzerine sıcak su eklemeyi unutmayalım. Çok su koymayalım çünkü pişerken soğan da domateslerde diğer sebzelerinde su vereceğini unutmayalım .
- Güvecimizin üzerine lezzerini artırması için 2 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini aliminyum folyo ile kapatarak ya ocakta kısık ateşte 1- 1,5 saat ya da fırında yine üzeri kaplı bir şekilde 200 derecede 1- 1,5 pişirin.
- Ben güveci büyük güveçte pişirip servis kolaylığı olsun diye piştikten sonra porsiyonluk güveçlere bölüp 10-15 dakika fırınlayıp servise sundum... AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder