KIYMALI PATATESLİ KOL BÖREĞİ

  • Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın. AMİN....
  • Tüm islam aleminin kadir gecesini kutluyorum. Hayırlara vesile olması dileğiyle...
KIYMALI PATATESLİ KOL BÖREĞİ
Malzemeler
5 adet yufka

Ara Sosu İçin
3 adet yumurta
1.5 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi İçin
3 adet orta boy patates
300 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
Kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz

  • Önce patateslerimizi soyup haşlayalım. Haşladıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
  • Ardından ince kıyılmış soğanımızı biraz sıvıyağ koyduğumuz tavamızda kavuralım. Kıymamızı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra rendelediğimiz patateslerimizi ekleyip tuz , kimyon, kırmızı ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıp tavamızı ocaktan alıp biraz ılınmasını bekleyelim.

  • Başka bir kapta yumurta , sıvıyağ, maden suyunu karıştıralım.

  • Yufkamızı tezgahımızın üzerine serip üzerine hazırladığımız ara sosumuzdan sürelim.
  • İç harcımızı yufkanın her tarafına ince bir katman halinde yayıp rulo şeklide sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize ikiye katlayarak diklemesine yerleştirelim.
  • Diğer 4 yufkaya da aynı işlemi uygulayalım.
  • Tepsimize dizdiğimiz yufkalarımızın üzerine artan sosun tamamını döküp her tarafına yedirdikten sonra böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

  • Bu tarifimi de sevgili Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler