- Merhabalar herkese huzurlu ve gönlünce bir hafta sonu diliyorum...
- Bugün sizlerle geçen pazar kızlarımla başbaşa yaptığımız kahvaltımızı ve ardından da yağda kızartılmadan soteleme usulü yapılan ( malum diyetteyiz ) ama en az kızartma kadar lezzetli olan pratik kızartma tarifi vereceğim..
- Kızlarla bu masadan 1,5 saat sonra kalkabildik.. Masamızda çocuklar için patates kızartması da vardı ama o resimlenemedi malesef... Onlar için keyifli , neşe dolu , komikliklerin yapıldığı hatta bir ara azılıp süt bardağının devrildiği ama yine de çok güzel bir kahvaltıydı.
- Diyete girdiğim günden beri kızartmalardan , pastalardan , böreklerden ,yağlı yiyeceklerden ve pilavlardan ayrıyım. Ayran içtik ayrı düştük anlayacağınız.. O yüzden de bende böyle azcık yağda soteleyip sarımsakla bolca domatesle lezzetlendirip löp löp yiyorum valla...Eee buyrun beraber yiyelim...
Malzemeler :
4 domates
2 patlıcan
2 kabak
10-15 yeşil biber
1 patates
3 diş sarımsak
kızmızıbiber -tuz
- Patlıcaları alacalı soyup küp küp doğrayıp yarım saat tuzlu suda bekletip acısını çıkartalım ve yıkayıp süzelim. Patatesleride lüçük küpler halinde keselim , biberleri ve kabaklarıda kesip hazırlayalım..
- Bir tavaya 1/2 çay bardağı yağ döküp kabuklarını soyduğumuz dometeslerimizi küp küp keselim ardından kalan tüm sebzelerimizi baharatlarımızı ve ezdiğimiz sarımsaklarımızı ekleyip tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat sebzeler yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişrirelim . Nefis sarımsak kokusu buram buram yayıldığında oturup afiyetle yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder