LAZ BÖREĞİ

  • Nefis laz böreğimden almazmısınız... Karadenize özgü harika bir lezzet olan Laz Böreği ile karşınızdayım.. Sıkça yaptığımız ağır olmayan içindeki muhallebi ile insanın içini serinleten yerken kıtır kıtır ağzıda dağılan harika bir börektir laz böreği . Bu böreği en son süheylacımda yemiştim. Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu.
  • Laz böreği hem şerbetli hemde şerbetsiz şekilde yapılır ama benim şerbetli tatlılarla çok aram olmadığı için tercihim hep şerbetsiz olandır. Bence daha hafif ve lezzetli oluyor tabi tercih meselesi ..

  • Elde açılan yufka ile yapılanın tadı bambaşkadır. Ama son zamanlarda çıkan baklava hamuru ile de aynı lezzeti yakalayabileceğiniz bir börek (tatlı) ..
  • Ani gelen misafirleriniz için , içindeki muhallabiyi kullanarak milföy hamurları ile pratik olarak ta hazırlanabilir. En kısa zamanda onu da resimleyip paylaşıcam sizlerle...
  • Süheylacım bu böreği hazır baklava yufkası ile yapmıştı bende o yüzden ilk olarak size baklava yufkası ile yapılanın tarifini vereceğim. Muhallebisinin tarifi bana ait . Normalde muhallebisine çiğ yumurta ilave edilir ama ben çiğ yumurta kokusunu sevmediğim için katmıyorum. Benim yaptığım şekildede çok güzel oluyor bence. Deneyip siz karar verin en iyisi...
  • El açması laz böreğinin tarifinide ilerleyen zamanlarda aşama aşama resimleyip yayınlayacağım İNŞALLAH :))
  • Resimdeki börek baklava yufkası ile yapılmıştır. Gül'cüğüm bende baklava hamuru ile yapılan baklavayı sevmiyorum ama inan bana laz böreğinde daha lezzetli oldu..
Malzemeler :
1 paket hazır baklava yufkası
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı prinç unu
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 Limon kabuğu rendesi
İçi ve Üzeri İçin
250 gr tereyağı
  • Önce muhallabimizi vanilya ve limon kabuğu rendesi hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp muhallebimizi mikser ile ılınana dek çırpalım.
  • İlk yufkamızı tepsimize koyup yufka aralarını hafifce erittiğimiz tereyağıyla yağlayıp ( hazır baklava hamurları zaten yağlı olur o yüzden çok yağlamaya gerek yoktur) yufkaların yarısına gelince üzerine muhallebimiz dökülüp yayılır ve kalan tüm yufkalarda yine araları hafif yağlanarak üst üste tepsiye yerleştirilir.
  • Tepiye yerleştirilen yufkalarımız keskin ve ıslatılmış bir bıçakla kare dilimle halinde dikkatlice dilimlenir. Ardından kalan tereyağı üzerine gezdirilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
  • Soğuyunca dilimlerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. AFİYET ŞEKER OLSUN

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler