- Herkese mutlu haftalar . Yaz bitmeden iftardan sonra tatlı niyetine yiyebileceğiniz hem pasta hem dondurma tadında meyveli parfe tarifiyle başlamak istiyorum haftaya. Tadı gerçekten çok güzel mayhoş mayhoş ,soğuk , ıııııım nefiiiis... Denemek isteyenlere işte tarif...
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr labne peyniri
- 7-8 tane kakaolu pedibör büsküvi
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 kase vişne
- 2 adet sert şeftali
- 5 adet sert kayısı
- Ön hazırlık olarak ;
- Üzümlerimizi ılık suya koyup 10 dakika bekletip süzdürelim
- Portakal kabuğunu rendeleyelim. ( Portakal kabuğu yoksa büyük bir limon kabuğu kullanalım)
- Şeftalilerimizin kabuklarını soyup , kayısılarla beraber çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayalım.
- Vişnelerimizin de çekirdeklerini çıkartalım ( Donmuş vişne kullanacaksanız suyunu iyice süzmek gerekir)
- Ön hazırlıklarmızı tamamladıktan sonra krem şantimizi kabımıza boşaltıp sütle birlikte çırpalım . Bekletmeden pudra şekerini , oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı ve labne peynirimizi katıp çırpalım. Son olarak kayısı, vişne , şeftali , üzüm, portakal kabuğu rendesi ve kırdığımız pedibör büsküvileri ekleyip parfemizi hazırlayalım.
- Hazırladığımız parfemizi kalıbımıza koyup ( kalıbımıza aliminyum folyo veya streç film kaplıyalım ) buzdolabına kaldırıp donduralım . Servise sunmadan 3-4 saat önce dondurucudan çıkartıp buzdolabında saklayıp servis edelim..AFİYET OLSUN..
- Tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum...
MEYVELİ PARFE - İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3
Etiketler:
Soğuk Tatlılar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder