MEYVELİ PARFE - İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3

  • Herkese mutlu haftalar . Yaz bitmeden iftardan sonra tatlı niyetine yiyebileceğiniz hem pasta hem dondurma tadında meyveli parfe tarifiyle başlamak istiyorum haftaya. Tadı gerçekten çok güzel mayhoş mayhoş ,soğuk , ıııııım nefiiiis... Denemek isteyenlere işte tarif...

  • Malzemeler
  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 7-8 tane kakaolu pedibör büsküvi
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 kase vişne
  • 2 adet sert şeftali
  • 5 adet sert kayısı
  • Ön hazırlık olarak ;
  • Üzümlerimizi ılık suya koyup 10 dakika bekletip süzdürelim
  • Portakal kabuğunu rendeleyelim. ( Portakal kabuğu yoksa büyük bir limon kabuğu kullanalım)
  • Şeftalilerimizin kabuklarını soyup , kayısılarla beraber çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayalım.
  • Vişnelerimizin de çekirdeklerini çıkartalım ( Donmuş vişne kullanacaksanız suyunu iyice süzmek gerekir)
  • Ön hazırlıklarmızı tamamladıktan sonra krem şantimizi kabımıza boşaltıp sütle birlikte çırpalım . Bekletmeden pudra şekerini , oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı ve labne peynirimizi katıp çırpalım. Son olarak kayısı, vişne , şeftali , üzüm, portakal kabuğu rendesi ve kırdığımız pedibör büsküvileri ekleyip parfemizi hazırlayalım.
  • Hazırladığımız parfemizi kalıbımıza koyup ( kalıbımıza aliminyum folyo veya streç film kaplıyalım ) buzdolabına kaldırıp donduralım . Servise sunmadan 3-4 saat önce dondurucudan çıkartıp buzdolabında saklayıp servis edelim..AFİYET OLSUN..

  • Tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler