Bugünkü tarifim yaz aylarının çok sevilen yemeği karnıyarık. Yanında sıcacık bir çorba , prinç pilavı , salata veya çacıkla nefis bir menü oluşturabilirsiniz.
Kişi sayısına göre ölçüyü yarıya indirebilirsiniz. Ben büyük fırın tepsisinde 12 adet patlıcanla yaptım.
Malzemeler :
12 tane patlıcan
400 gr kıyma
2 soğan
Sıvıyağ
2 domates
Karabiber , Tuz
Kırmızıbiber
1/4 dal maydanoz
2 diş sarımsak
8 yeşil biber
1 patates
1 domates
Patlıcanlarımız kızarırken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağda yumuşayana dek kavuralım. Ardından kıymamızı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip kıymamız ve domateslerimiz suyunu salıp tekrar çekene dek kavuralım. Altını kapatmadan baharatlarımızı, sarımsağımızı ve maydanozumuzu ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanlarımızın kestiğimiz kısmını kaşık yardımıyla açıp içine yerleştirelim. Üzerine dilimlenmiş domates , biber ve patates dizip 2 su bardağı salçalı sıcak su yapıp tepsimizin kenarından dökelim. Karnıyarığımızı fırına verip 200 derecede 15 dakika kadar pişirip sonrada afiyetle yiyelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder