EV YAPIMI BAKLAVA-P .D .Ç .S. -29-

bu harika baklavamı etkinlik ev sahibesi arkadaşım sevgili karabiberinmutfagi arkadaşımıza yolluyorum.kolay gelsin.Liseden arkadaşım sevgili ayşem e yaptığım baklava hamurunun köşelerinden artan hamurları annelerimizin geleneği olan güllü şekliyle değerlendirdim.tadanlar çok hafif ve anlatılmaz yenilir şeklinde ifade edebildiler :tadını anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalıyormuş......
EV YAPIMI BAKLAVA:

HAMUR İÇİN :1 adet yumurta ,1.5 çay bardağı sıvı yağ , yarım çay bardağı süt , 1.5 çay kaşığı tuz , Yeterince un
ŞURUBU İÇİN:4 su bardağı şeker , 4.5 su bardağı su ,1-2 damla limon

YAPILIŞI:hamur malzemelerini karıştırarak ,Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. 20 beze yapıyoruz. nişasta+un karışımı ile incecik açıyoruz.ortasına ceviz ekleyip gül şekli veriyoruz.üzerine erittiğimiz 250 gr margarini ekiyoruz.175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.soğuyunca sıcak şurubu yedirerek döküyoruz.

AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler