bu harika baklavamı etkinlik ev sahibesi arkadaşım sevgili karabiberinmutfagi arkadaşımıza yolluyorum.kolay gelsin.Liseden arkadaşım sevgili ayşem e yaptığım baklava hamurunun köşelerinden artan hamurları annelerimizin geleneği olan güllü şekliyle değerlendirdim.tadanlar çok hafif ve anlatılmaz yenilir şeklinde ifade edebildiler :tadını anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalıyormuş......
EV YAPIMI BAKLAVA:
HAMUR İÇİN :1 adet yumurta ,1.5 çay bardağı sıvı yağ , yarım çay bardağı süt , 1.5 çay kaşığı tuz , Yeterince un
ŞURUBU İÇİN:4 su bardağı şeker , 4.5 su bardağı su ,1-2 damla limon
YAPILIŞI:hamur malzemelerini karıştırarak ,Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. 20 beze yapıyoruz. nişasta+un karışımı ile incecik açıyoruz.ortasına ceviz ekleyip gül şekli veriyoruz.üzerine erittiğimiz 250 gr margarini ekiyoruz.175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.soğuyunca sıcak şurubu yedirerek döküyoruz.
AFİYET OLSUN
EV YAPIMI BAKLAVA:
HAMUR İÇİN :1 adet yumurta ,1.5 çay bardağı sıvı yağ , yarım çay bardağı süt , 1.5 çay kaşığı tuz , Yeterince un
ŞURUBU İÇİN:4 su bardağı şeker , 4.5 su bardağı su ,1-2 damla limon
YAPILIŞI:hamur malzemelerini karıştırarak ,Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. 20 beze yapıyoruz. nişasta+un karışımı ile incecik açıyoruz.ortasına ceviz ekleyip gül şekli veriyoruz.üzerine erittiğimiz 250 gr margarini ekiyoruz.175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.soğuyunca sıcak şurubu yedirerek döküyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder