İrmikli sulu köfte


(4 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Kıyma, rendelenmiş soğan, irmik, tuz ve karabiberi iyice yoğurup top top köfteler yapın. Ayrı bir tencereye yağ koyup, rendelenmiş domatesi kavurun. Tencereye biraz tuz ve dört bardak sıcak suyu ilave edin. Su kaynayınca hazırlamış olduğunuz köfteleri içine atın ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu da ilave edin. Karabiberle tatlandırabilirsiniz. Hem lezzetli hem de protein zengini olan bu çorbayı hepinize tavsiye ediyorum. Çocuklarınız için bu çorbayı pişirirseniz karabiber ilave etmeyin.

Malzemeler
* 200 gram yağsız kıyma
* 3 yemek kaşığı irmik
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 küçük boy soğan
* 1 domates
* 4 bardak sıcak su
* 1 yemek kaşığı maydanoz
* Tuz
* Karabiber

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler