ÖRGÜLÜ TATLI , P.D.Ç.S # 42

  • Merhabalar; Bugün size hayır diyemeyeceğiniz çok güzel bir tatlı ile geldim... Lise yıllarından beri güvenerek yaptığım lezzetine kefil olduğum içindeki porkalalla ayrı bir lezzet kazanan ağır olmayan ama çok lezzetli bir tatlı bu. Tatlı canavarları hadi iş başına .....

ÖRGÜLÜ TATLI

Malzemeler

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı erimiş margarin

1 su bardağı portakal suyu

1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Fındık içi


Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu


  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğutalım. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp hafif koyulaşana dek kaynatalım . Ocaktan almadan 10 dakika önce limonunu sıkıp 5-10 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.

  • Tatlımızın hamuru için yağlar ve portakal suyu karştırılır ve üzerine elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Hamurumuz yumuşak ele yapışmayan rahat açılan bir hamur olana dek güzelce yoğrulur.

  • Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak elde aşağıda resimde görüldüğü gibi açılıp sağlı sollu çizikler atılarak içine fındık içi konulur örgü şeklinde bir sağdan bir soldan hamur alınarak örülür.

  • Tatlımız önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir . Fırından çıkardığımız tatlımıza 5 dakika sonra soğuk şerbetini dökelim ve muhakkak 1 gece şerbetini çekmesini bekleyelim.

  • Not: Tatlımızın kıtır kıtır ağızda dağılan bir tatlı olması için şerbetininin kıvamına çok dikkat etmemiz lazım ne çok sulu bir ne de çok ağdalaşmış bir şerbet olacak. Normal baklava şerbeti gibi hafif koyulaşmış bir şerbet yeterlidir.


  • Tarifimi P.D.Ç.S etkinliği için sevgili Tarifdünyasına gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler