Malzemeler:
1 Adet -Küçük boy soğan
10-15 Adet -Maydanoz dalı
1 Adet -Havuç
1/2 Adet -Limon
1 Adet -Yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı -Un
6 Su bardağı -Su
1 Adet -Orta boy beyaz etli balık
Yapılışı:
-Balık yıkanır, 2-3 parçaya ayrılır.
-Havuç, soğan soyulup iri doğranır.
-Maydanoz eklenip balıkla birlikte 6 bardak suyun içerisinde havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
-Ara ara üzerinde oluşan köpükler toplanır.
-Malzemeler tel süzgeçten süzülür.
-Haşlanan balık kılçıklarından ayrılır ve süzülen suyun içerisine didiklenir.
-Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ayrılıp içerisinde un eritilir ve azar azar balık suyuna eklenip karıştırılır.
-Çorba tekrar kaynayıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edilir.
-Limon suyu ve yumurta sarısı iyice çırpılır.
-Balık suyundan biraz eklenir ve çorbanın içerisine ağır agır katılarak son kez karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder