BÖĞÜRTLEN SOSLU MEYVELİ PASTA

  • Öksürüğüm hala kesilmedi. Şu an yazarken bile öhööö öhhöööö öksürüyorum. Bugün sanki biraz daha arttı gibi. İlaç içmekten nefret ediyorum ama onlarsız da kendime gelemiyorum malesef.
  • Ahhh ateşböceğim dedin ya biraz daha dinlenseydin keşke.. Aaaahh keşke ama çalışınca istediğin gibi dinlenme yatma kalkma gibi lüksün olmuyo... Hele de bu kriz de insanın işine sarılması gerekiyor. Birlikten kuvvet doğar deyip bu zor günleri hep beraber atlatmalıyız.
  • Herkese tekrar tekrar teşekkürler. Geçmiş olsun dilekleriniz için merak ettiğiniz için çook sağolun iyiki varsınız. Çook çook öptüm sizi
BÖĞÜRTLEN SOSLU MEYVELİ PASTA

Pandispanya Hamuru için
4 Adet Yumurta
4 Fincanı Toz Şeker
1/2 çay bardağı Sıvıyağ
3 Kaşık sıcak su
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
4 fincan un
3 yemek kaşığı kakao

Ara Katı İçin
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 bardak süt
1 portakal
4 kivi
1 muz
Keki Islatmak için
1 bardak mevye suyu
Üzerine
1 poşet krem şanti
1/2 bardak soğuk süt
1 paket böğürtlenli sos
Damla çikolata
  • Pandispanyamız için önce yumurta ve şekeri köpürene dek çırpalım . Ardından sıvıyağ ve sıcak suyumuzu ilave edip elediğimiz un , vanilya kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Kekimiz pişerken ara kremamızı üzerindeki tarife göre pişirip soğutalım.
  • Meyvelerimizi de kestikten sonra pişip soğuttuğumuz kekimizi naylon bir ip yardımı ile ikiye keselim. İlk katımızın üzerini meyve suyumuzla ıslatıp kremamızı döküp meyvelerimizi de serptikten sonra ikinci kat kekimizi de ıslatıp üzerine yerleştirelim.
  • Hazırladığımız krem şantiyi pastamızın üzerine güzelce yayıp düzleştirdikten sonra üzerine hazırladığımız böğürtlen sosumuzu döküp yayalım ve onun üzerine de damla çikolata serpip 3-4 saat kadar buzdolabında sakladıktan sonra servise sunalım.
  • Üzerindeki sosu çok severim bu tip pastalara ve tatlılara çok yakışıyor denememiş olanlar denemeliler bence...

  • Kakaolu pandispanya tarifi 24 cm'lik kek kalıbı içindir. Kalıbınız büyükse miktarı artırmalısınız yoksa istediğiniz gibi kabarmayabilir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler