- Herkese günaydınlar güzel bir gün geçirmenizi diliyorum. Herşeyin gönlünüzce olduğu en başta sağlığınızın olduğu nice güzel günler...
- Sabah maillerimi okurken bu yazıya çok güldüm .Sevgili kuzenimin nişanlısı şeker kız özgecim göndermiş.. Okurken gözümün önünden geçti hallerimiz gerçeklik payı yok değil... Bu yüzden de sizlerle paylaşmak istedim hep beraber gülelim biraz :)
- Teşekkürler özgecim.. Çok öptüm seni
- YAŞINA GÖRE ERKEK
- 20 yaşında erkek FİAT gibidir. Küçük ama hızlı.
- 20-30 yaş arasında PORSHE gibidir. Hızlı ve konforlu.
- 30-40 arası erkek VOLVO gibidir. Biraz sıkıcı ama teknik olarak mükemmel.
- 40-50 arası erkek OPEL gibidir. Yapabileceğinden fazlasını vaat eder.
- 50-60 arasında ise eski bir FORD gibidir. Harekete geçirmek için karbüratöre biraz alkol koymak gerekir.
- YAŞINA GÖRE KADIN
- 15-25 arasında kadın AFRİKA gibidir. Yarı keşfedilmiş, yarı bakir.
- 25-35 arasında AMERİKA gibidir. Tamamı keşfedilmiş ve bilimsel olarak mükemmel.
- 35-45 yaşları arasında HİNDİSTAN ve JAPONYA gibidir. Çok ateşli, bilge ve güzel.
- 45-55 arasında FRANSA gibidir. Savaştan hasarlı çıkmış ama hala çekici.
- 55-60 arasında kadın ALMANYA gibidir. Savaşı kaybetmiştir ama umutları vardır.
- 60-70 arasında kadın RUSYA gibidir. Geniş, sakin ama kimsenin gitmediği.
- 70'inden sonra kadın TÜRKİYE gibidir. Şanlı bir geçmiş ama gelecek yok.
CEVİZLİ KADAYIF
Malzemeler
750 gr. Tel Kadayıf ( kuru)
200 gr. Tereyağ
200 gr. Tereyağ
Arasına
3 Su Bardağı Ceviziçi
Şurubu İçin
5 Su Bardağı Toz Şeker
5 Su Bardağı Su
1/2 Limon Suyu
- Kadafı ikiye bölüp yarısını tepsimize yayıp bir elimizle tepsiyi çevirip diğer elimizle kadayıfı bastırırsak kadayıfı tepsiye döşüyoruz.
- İlk kat kadayıfımızın üzerine fındık veya ceviziçimizi serpip kalan kadayıflarımıza da aynı işlemi uyguluyoruz. Kadayıfın bastırılarak döşenmesi çok önemli.
- Kadayıfımızın döşeme işlemi bittikten sonra ertttiğimiz tereyağımızı kadayıfımızın üzerine her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek ağır ağır pişiriyoruz.
- Kadayıfımız pişerken şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye su ve şeker konarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat kaynatılır. Kaynayan şerbetimize limon suyu ilave edilip 10 dakika daha kaynatılarakılınmaya bırakılır.
- Pişen kadayıfımız ılınınca ılık şerbetimizi döküyoruz. Kadayıfta şerbetin de kadayıfında ılık olması gerekiyor aksi halde çıvık çıvık olup hamurlaşıyor.
- Bu tarifimide P.D.Ç.S.E. 37'ye ev sahibeliği yapan sevgili Sevinç arkadaşıma gönderiyorum. Kendisine ince daveti için teşekkür edip kolaylıklar diliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder