HAVUÇLU KEK , P.D.Ç.S.E.# 32

  • Güzel bir hafta sonu geçirip güzel bir haftaya başlamak dileğiyle..

  • SEVGİ

Hani sözlerde duvaksız gelin gibi dolaşan,
Hep kulak ardı ettiğimiz sevgi...
Nankör ruhlarımızda yarım,yamalak
Pazarlıklara sunduğumuz sevgi,
Ne kadar ucuz üretip,allayıp pullayıp
Körpelere can değil ruh acıtarak
Ömür yakarak sattığımız sevgi...
Adını camlara yazdığımız
Özünü sandıklara kaldırdığımız,
Bir elde kum...bir elde altın sevgi...
Lafı oldu mu aslan kesildiğimiz,
Kopyasını güzel çıkarttığımız,
Atıp tuttuğumuz,bizim sandığımız
Aslında ta en baştan yanıldığımız
Varlığımızın tek bestesi sevgi
Ödünç aldığımız...
Göz alabildiğine değil,
Akıl alabildiğine büyükken
Dilde beş para...un ufak ettiğimiz
Şimdi hikaye...Şimdi masal...
BİR VARMIŞ...BİR YOKMUŞ SEVGİ…

  • Çok değerli yazarımız Ümit Yaşar OĞUZCAN'ın çok sevdiğim bu şiirini paylaşmak istiyorum sizlerle.. Sevgiyi kaybetmemek gerçek anlamıyla yaşatmak dileğiyle...

HAVUÇLU KEK


  • Bir şiirin ardından kek tarifine nasıl geçilir bilmiyorum o yüzden balıklama atlıyorum hehehe :)
  • Bu kek benim genç kızlığımdam beri sürekli yaptığım yumuşacık enfes kokulu mis gibi bir kektir. Havuç yemeyenlerin bile yiyebildiği bir kek . Çünkü bilmeyenler içinde havuç olduğunu anlamıyor bile...

  • Bu keki üzerine sos hazırlayarak ta yapıyorum. İleriki günlerde onun da tarifini ekleyeceğim. Çünkü yarın gelecek olan misafirlerime soslu havuçlu kek yapacağım... Neyse sözü çok uzatmadan tarife geçeyim... Yapacak olanlara kolay gelsin ...


Malzemeler :
4 Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 havuç ( rendelenmiş )
1 kaşık tarçın
1 bardak fındık


  • Yumurta ve şeker çırpılarak iyice köpürtülür sonra üzerine zeytinyağı dökülür çırpılmaya devam edilir.

  • Üzerine vanilya eklenir ve daha sonra elenmiş un ve kabartmaz tozu eklenerek çırpılır.

  • En son havuç , tarçın ve fındık ilave edilir. İyice kıvam alan hamur yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir.

  • Fırından çıkınca üzerine nemli bez konur ( kabuğu sertleşmesin diye) ve 10 dakka içinde servise hazırdır. Afiyet şeker olsun

Bu tarifimi P.D.Ç.S.E. 32'ye ev sahibeliği yapan sevgili Zülbiye'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler