ISPANAKLI GÖZLEME


bizim evde en çok sevilen gözleme türüdür.hem vitaminli hem yumuşacık lezzetli.iç malzemesindeki ıspanak ve peynir sayesinde demir ve kalsiyum bir arada..yanınada buz gibi ayran mmmm.yemede yanında yat...

ISPANAKLI GÖZLEME TARİFİ:
HAMURU:6 s.b. una 1 ç.b. süt ,yarım küçük paket yaşmaya , 1 tatlı kaşığı dolusu tuz ,yeterince su ilave edilir ve çok yumuşak bir hamur elde edilir.en az yarım saat mayalanır.
İÇİ:500 gr ıspanağın yaprak kısımları küçük doğranır 1 çay kaşığı tuz ile biraz ovalanır.500 gr peynir (varsa tulum peyniri)ufalanır , bir demet maydonoz ince doğranır ve ıspanağa ilave edilerek 1 tatlı kaşığı toz biber eklenerek harmanlanır.
YAPILIŞI: hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve delinmeden ince açılır.ıspanaklı içinden bolca konur ve ikiye katlanır hamur uçları bastırılır.(burada gözlemenin püf noktası için çokca sürülmesidir.)teflon tavada arkalı önlü pişirilir.üzeri sıcakken tereyağ ile yağlanır üst üste eklenerek ikiye kesilip servis edilir..AFİYET OLSUN
bu gözlemeyi hazır yufkadanda yapabilirsiniz.tarif için tıklayınız
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler