Şimdi bu kızda durduk yerde nerden bahsediyor demeyin. Dün sevgili arkadaşlarımın yorumlarında benim ve diğer arkadaşların tariflerinin bir blogta izinsiz , isim belirtmeden hatta kendi yapmış gibi yayınladığına şahit oldum. Gidip uyardığımızda pişkince " aaa çekemeyenler var galiba inanmayın " gibi laflarla kendisini kandırmaya devam etti. Öylesine kaptırmışki kendini bu işe adı hülyanaz ( herşey gibii buda yalandır ) bu yüzden de benim tarif resimlerimin üzerinde "hülya'nın mutfağı " yazdığı için gönül rahatlığıyla kendi resimleriymiş gibi kullanıyordu.. Eeee ne demişler yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış...Bitti artık
Bak arkadaşım "herkes kendi çamurunda kirlenir" öyle milletin sırtından geçinmeyi alışkanlık haline getirirsen hayatta asla başarılı olamazsın . O yüzden sana bu işleri bırakıp kendi emeğinle bir yerlere gelmeni tavsiye ediyor ve yaptığın bu hareketten dolayı seni kınıyorum. LÜTFEN EMEĞE SAYGI gösterelim...
Bu konuda beni uyaran sevgili KESKİNLİ ve ARZUMCUM arkadaşıma buradan çok teşekkür edip tariflerime geçmek istiyorum.
PRİNÇ PİLAVI VE ÇİĞER SOTE
Pilav tarifi için buraya bakabilirsiniz . Çiğer sote için ;
Malzemeler :
500 gr çiğer
Sıvıyağ
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
2 dal yeşil soğan
Kuşbaşı doğranmış çiğerimizi iyice yıkayıp süzdürdükten sonra bir tavaya alıyoruz. Tavaya sıvıyağ döküp çiğerimizi kendi buharında suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. İyice suyunu çekip kıvam alan çiğerlerimize tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Ocağın altını kapamadan 5 dakika önce yeşil taze soğanımızı küp küp doğrayarak sotemize ilave ediyoruz.
Taze soğan çiğer soteye çok yakışıyor. Kesinlikle kullanılmasını öneriyorum.
ERİK KOMPOSTOSU
Eee pilav ve çiğer sotenin yanında güzel bir erik kompostosu harika gider.. Yazdan poşetleyip dondurucuya attığım eriklerimle hazırladığım erik kompostom ne çok tatlı ne de çok mayhoştu. Kompostom için tam ölçülü bir tarif veremeyeceğim ben hep göz kararı yapıyorum çünkü. Şimdi yapım aşamalarını kısaca anlatayım bir dahaki yapışımda sizler için ölçülendiririm.
Komposto için 3 litre kadar suya göz kararı ( şekerli veya şekersiz sevenler için ölçü değişir ) şeker ilave edip bir taşım kaynatılır. Kaynayan kompostomuza dondurucudan çıkardığımız eriklerimiz ilave edilerek 10-15 dakika daha erikler yumuşayıp rengini salana dek pişirilir. Soğutulup afiyetle içilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder