SOSİSLİ MAKARNA

  • Bu aralar işyerinde işlerim çok yoğun olduğu için ziyaretleri aksatabilirim şimdiden affedin beni. Ama işleri toparlayıp en kısa zamanda aranıza dönmek istiyorum hepinize kucak dolusu sevgiler gönderiyorum mutlu bir hafta sonu geçirmeniz ve mutlu bir haftaya merhaba demeniz dileğiyle...

  • Pasta börek işine birazcık ara verip yemeklerimize dönelim. Pilavıda makarnayıda sade sevmeyen biri olarak pilavlarımı da makarnalarımı da bol çeşitli yaparım.. O günkü ruh halime göre çeşitlendiririm desem daha doğru olur.. İşte yine son ruh halimi yansıtan bir makarna... Sosis ve kimyonun enfes birleşiminin makaraya çok yakıştığını düşünüyorum .. Biz afiyetle yedik ee şimdi sıra size..

SOSİSLİ MAKARNA


Malzemeler :

1 Paket makarna
5-6 uzun sosis
Maydanoz
2 domates
1-2 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Beyaz peynir

  • Makarnalarımız tuzlu ve zeytinyağı damlatılmış kaynamış suda haşlanarak süzülür ve soğuk suyun altına tutulur ( yapışmaması için)
  • Diğer tarafta terayağmız tencerede eritilir.Kabukları soyulum rendelenmiş yada robota çekilmiş domatesler eklenerek domatesler suyunu çekip sos haline gelene dek pişirilir. Ardından küp küp doğradığımız sosisler ilave edilerek sotelenir..Ocağımızın altı kapatlarak maydanozumuz ve baharatlarımız ilave edilir ..
  • Makarnamız servis tabağına alınarak üzerine hazırladığımız sos dökülüp en üstede küp küp doğradığımız peynirler ilave edilerek maydanoz serpilir servise sunulur ve aifyetle yeniiir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler