Herkese hayırlı cumalar...
Herkesin ramazanının berekli ve huzur içinde geçmesini diliyorum. Herşeyin başı sağlık rabbim herkese sağlık versin..
Hazır mevsimiyken ve yazın çok sevilerek yeniliyorken bir patlıcanlı yemek tarifi daha vereceğim. Son derece pratik herkesin çok kolaylıkla yapabileceği leziz bir yemek... Denemek isteyenlere işte tarif.. Servis esnasında resmi yok çünkü tencereden direk müdelere indi. servisteki hali resmedilemedi :))
Herkesin ramazanının berekli ve huzur içinde geçmesini diliyorum. Herşeyin başı sağlık rabbim herkese sağlık versin..
Hazır mevsimiyken ve yazın çok sevilerek yeniliyorken bir patlıcanlı yemek tarifi daha vereceğim. Son derece pratik herkesin çok kolaylıkla yapabileceği leziz bir yemek... Denemek isteyenlere işte tarif.. Servis esnasında resmi yok çünkü tencereden direk müdelere indi. servisteki hali resmedilemedi :))
ETLİ PATLICAN
5-6 patlıcan
300 gr kuşbaşı et
3 patates
3 havuç
4 yeşil biber tatlı
2 soğan
2 domates
1 kaşık salça
tuz , karabiber, kırmızı biber
Etler ve soğanlar az zeytinyağında etler iyice pişene kadar pişirilir. Diğer tarafta bir kızartma tavasına küp küp doğranmış havuç, patlıcan ve patatesler yağda güzelce kızartılır. Tepsiye önce kızartılan malzemeler daha sonra etler ve en üstede domates ve biberler küp küp kesilerek yerleştirilir. Ayrı bir kasede 1 bardak su ve salça çırpılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Baharat eklenerek pişmesi için fırına verilir. ( tecerede de yapabilirsiniz kısık ateşte kendi buharıyla pişiriniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder