KISIR

Yaren değil yar ol ki , Sevgilin MEVLA olsun
Diken değil gül ol ki , Aşiğın BÜLBÜL olsun
Dostuna öyle dost ol ki , adını DERMAN koysun
Rabbim herkese böyle dostlar nasip etsin.

Bugün sizlere değişik bir kısır tarifi vereceğim. Bu bilindik kısırlardan farklı olarak kavrularak hazırlanıyor. Kavrulduğu içinde içindeki soğanları mideye hiç rahatsızlık vermiyor ve durdukça kokusu kısıra yayılmıyor. Kısırı seviyor ve yiyince mideniz rahatsız oluyorsa birde böyle deneyin kısırı. İçine koyduğum nar ekşisi ise bambaşka bir lezzet katıyor kısıra...Valla ben yiyenlerin yalancısıyım bugüne kadar aksi bir söz duymadım.. Sizde deneyince bana hak vereceksiniz...

KISIR
Malzemeler :
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 büyük soğan
Bolca salça
bolca marul
1/2 demet maydanoz
2-3 acı sivri biber
1 salatalık
Tuz, biber
1 limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi
....
İnce ince doğradığımız soğanımızı zeytinyağında güzelce soteleyelim . Salçamızı ekleyip yağda güzelce eritelim.Daha sonra bugurumuzu soğanlarımıza ekleyip üzerine 1 bardak sıcak su ilave edip tavamızın kapağını ve ocağımızın altını kapatıp 15-20 dakika bulgumuzun iyice kabarmasını bekleyelim ..
Bu arada bizde kısır için gerekli olan maydanoz, marul, salatalık ve biberi ince ince doğrayalım. Suyunu çekip iyice kabaran bulgurumuza tuzunu , kırmızı biberini , limon ve nar ekşisini ekleyip diğer yeşillikleride ekleyip kısırımızı servise hazır hale getiriyoruz. Servis tabağına aldığımız kısırımızı domateslerle süsleyip dostlarımıza ikram edip afiyetle yiyoruz...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler