MARZİPAN NASIL YAPILIR?

Modelleme yapmak için kullanılan bir diğer tarif ise marzipandır. Marzipan ile minik meyve şekilleri veya bebek figürleri yapmak mümkün. Çalışma alanı şeker hamuru kadar geniş olmasa da lezzeti ile şeker hamuruna büyük fark atabilecek marzipanın temelinde badem ezmesi yatıyor. Pek çok değişik tarife rastlamak mümkün ama modelleme için en uygun olanı şöyle:

- 140 gr badem ezmesi
- 60 gr mısır nişastası
- 60 gr pudra şekeri
- 60 gr glikoz (veya mısır şurubu)

Mutfak robotunda badem ezmesini, nişastayı ve pudra şekerini birlikte çekin. Daha sonra içine glikozu ve kullanmak istediğiniz renge ait gıda boyasını ekleyin. Biraz daha çekin. Ama fazla çekerseniz badem ezmesi yağını salacaktır. Buna dikkat edin. Parmak uçlarınızla bir miktar karışımdan alıp parmaklarınızda sıkıştırın. Eğer hamurumsu bir şekilde yapışıyorsa olmuştur. Fazla kuruysa azıcık daha glikoz ekleyebilirsiniz. Daha sonra rengi ve kıvamı homojen bir hal alana kadar tezgahta yoğurun. Hava almayacak şekilde iyice sarın ve kullanmadan önce en az 1 saat dinlendirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler