RUKİ’NİN ŞEKER HAMUR TARİFİ

- 10 gr toz jelatin
- 60 gram ılık su
- 175 gr glikoz
- 18 gr (1 yemek kaşığı) gliserin
- 25 gr katı yağ
- 920 gram elenmiş pudra şekeri.

(not- eğer suyu sadece 4 yemek kaşığı kullanıp, glikoz yerine de ½ kap şeffaf mısır şurubu kullanırsaniz da başarırsınız). Yumusak ve mat bir hamurdur, akliniza gelen ve gelmeyen her türlü süsleme mümkündür dekoratif olarak.Toz jelatini suya koyun ve 5 dakika öylece bırakın. Şimdi bunu ateşte tıkırdayan su içinde ısıtın ve karıştırarak eritin. Ama kaynamamalıdır jelatin. Buna glikoz + gliserini de koyun + yağı. Herşey sadece eriyene kadar karıştırın. Alın ateşten. Şimdi elenmiş pudra şekerini kocaman derin bir kaba koyun, ortasini havuz gibi açın. Ellerinizi hafifçe yağlayın katı beyaz yağla. Ortasına jelatinli karışımı dökün ve hafifçe yağlı ellerle karıştırın, yoğurun. Pudra şekerinin çoğu hamura karışınca, şimdi bunu cok az yağlanmış formika, mermer, granit gibi bir tezgaha alın ve saten gibi olana kadar yoğurun sürekli. Eğer hala cok kuruysa damla damla birkaç damla su ekleyin; eğer cok yapışkansa içine biraz daha elenmiş pudra şekeri ekleyin. Hamur hazır olunca düzgün, pırıl pırıl kocaman bir taşa benzer mermer gibi. Yumuşaktır ama yapışkan değildir. Şimdi hamuru plastik saranla sarın (rulo yapıp) ve 3 defa sarın hava almaması için. Kapaklı bir kap içine koyun ve ODADA BIRAKIN 24 SAAT. En iyisi budur-bekletmek. Beklerken biraz serleşebilir ama kalitesi artar. Kullanmak istediğinizde tezgahı beyaz bitkisel katıyağ ile yağlayın biraz VE KALIN MERDANE İLE AÇIN. SAKLAMAK KOŞULLARI: odada 1 ay gibi saklanabilir 3 defa sararak ve ağzı kapaklı kutu içinde hiç hava almayacak şekilde VEYA dondurmak isterseniz sonsuza kadar dondurulabilir. Çok sertse, 4-6 saniye gibi mikrodalgaya koyun. Tezgaha ve ellerinize cok az sıvı bitkisel yağ surebilirsiniz. Büyük ölçüdeki tarifler icin Hobart veya benzeri ticari mikserleri kullanın ( 10 litrelik, 20 litrelik vs gibi). Yoğurma işlemi her zaman elle yapılmalıdır. Aslında geleneksel olarak glikozla yapılır ama su miktarı azaltılarak misir şurubu ile de yapılabilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum:

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler