BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

MERHABALAR..... Güzel bir güne güzel bir tarifle başlamak istiyorum.. Herşey gönlünüzce olsun.
Aşağıda tarifini vereceğim keki ablamın konyadan gelen arkadaşı için hazırlamıştıım. Aslında mutfağa girdiğimde bambaşka bir kek yapma niyetiyle girdim ama evde tüm malzemeler olmayınca bende evdeki malzemelerle biraz ondan biraz bundan diyerek bir kek hazırladım. Tamamen doğaçlama olan bu kek çıktı ortaya ama çok beğenildi...
İlk kez kakao ve portakal kabuğunu bir arada kullandım bir kekte. Hiçte fena durmadı ben zaten portakal delisi bir insanım. Kıştan portakal kabuklarını güzelce yıkar dondurucuya atarım yazın yaptığım keklerde kullanmak üzere... Keke verdiği o enfes koku beni cezbeder adeta... Sizede tavsiyemdir eğer kekte portakalı seviyor ve yazın bulamıyorum diye yakınıyorsanız kıştan portakal kabuğu stoğu yapın...
Bu tarifimde P.D.Ç.S # 26'ya ev sahipliği yapan sevgili huriyeciğime sevgilerimle beraber gitsin ..

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 Portakal kabuğu rendesi
1 kaşık damla çikolata
Üzeri İçin :
1 paket beyaz çikolatalı hazır sos
2 kaşık damla çikolata

Kek hamurumuzu yapmadan önce cremolamizi hazırlayalım ki kekimiz pişerken cremolemiz soğumuş olsun. Cremole üzerindeki tarife göre hazırlanarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker yumurtlar beyazlaşana kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Elenen un, kabartma tozu ,vanilya ve kakao eklenerek gzüelce karıştırılır ve hamura ilave edilrek hamur kıvama gelene dek çırpılır. Son olarak portakal kabuğu rendesi ve damla çikolata ilave edilir ve yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika ( fırına göre değişir) pişirilir. Kürdan testinden geçirilerek pişen kekimiz soğumak üzere dışarı alınır. ( kek pişerken fırının kapağını açmayın açıldığı takdirde direk çöker kekimiz) Soğuyan kekimizin üzerine soğuttuğumuz cremolemiz güzelce yedirilir. Üzerine ayırdığımız damla çikolatalar serpiştirilerek servise hazır hale getirilir. Afiyet bal şeker olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler