Şimdi sizlere bizim buralarda her sene ramazan gelmeden açıp saçta pişirdiğimiz yufkalarla yaptğımız güzelim tava böreğinin tarifini vereceğim... O mübarek ayın hürmetine böyle tatlı hazırlıklar yapılır ve ramazanda iftar ve sahur sofralarında bu kurutulmuş yufkalardan çeşit çeşit börek yapar ve afiyetle yeriz. Ben geçen sene açtığımız yufkaları anca bitirebildim bu börek kalan son yufkalarımla yapılmış... Neyseki ramazan geliyor yeniden açarız artık.... 6-7 kişi toplaşır bir çırpıda bir sürü yufka açarız. Bu yufkalardan birde tatlı yaparız ki üüüüf yememeye imkan yoook.. Onunda tarifini ramazan ayı içerisinde eklerim artık... Neyse lafı çok uzatmadan tarifimize geçelim...
Bu tarifim yine P.D.Ç.S # 26'ya ev sahipliği yapan sevgili huriyeciğime sevgilerimle beraber gitsin .
KURU YUFKADAN TAVA BÖREĞİ
Malzemeler :
5-6 kuru yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 lt ılık su
peynir , maydanoz
Ilık suyumuzu genişçe bir kabın içine dökerek yufkamızın birini alarak 2-3 parçaya bölüp suyumuzun içinde azcık tutup biraz yumuşamasını sağlayalım...Sonra yağ damlattığımız tavaya yufka parçalarımızı güzelce yerleştirip üzerine 2 yufkayıda aynı şekilde sudan geçirip tavamıza yerleştirelim. Bu sırada ilk koyduğumuz yufka yağda güzelce kızardığı için yufkalarımızı tavada ters çevirip şimdide 2. yufkamızın güzelce kızarmasını sağlayalım. 3. yufkamızıda sudan geçrip yerleştirelim ve yine tavada ters çevirelim. Ters çevirdiğimiz kızarmış yufkamızın üzerine iç harcımızı koyarak geriye kalan yufkalarımızıda aynı şekilde sudan geçirip sürekli tavada çevirip her tarafının kızrmasını sağlayıp güzelce kızartalım.
Bu böreği sırrı her katının kızartılmasında gizli. Böyle anlatırken zahmetliymiş gibi görünsede aslında 5 -10 dakikada hazırlanan süper bir tariftir. Benim evde her daim kuru yufka bulunduğu için çat kapı gelen misafirlerim için kurtarıcımdır. Eğer sizde kuru yufka kullanıyorsanız kesinlikle bu böreği denemelisiniz özellikle pazar kahvaltılarında süper gidiyor.. Şimdiden afiyet şeker olsun sizlere....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder