Malzemeler
100 gr dana kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet küçük boy kabak
1/3 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı mısır yağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Kuru soğanın dışını temizledikten sonra küp küp kesin. Soğan, kıyma ve mısır yağını tencereye koyup hafif kavurun. Kabağın uçlarını temizleyip küçük küpler halinde kesin. Kıyma pembeleşince kabak, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu ilave edin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Öneriler
Pişirirken yemeğin içine domates ve az miktarda domates salçası ilave edebilirsiniz.
Yemeği servis yaparken içine veya yanına yoğurt ilave edebilirsiniz.
Bebeğinizin isteğine göre yemeği daha sulu kıvamda hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder