Kıymalı Kabak (-/+ 1 Yaş)

Malzemeler
100 gr dana kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet küçük boy kabak
1/3 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı mısır yağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Kuru soğanın dışını temizledikten sonra küp küp kesin. Soğan, kıyma ve mısır yağını tencereye koyup hafif kavurun. Kabağın uçlarını temizleyip küçük küpler halinde kesin. Kıyma pembeleşince kabak, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu ilave edin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Öneriler
Pişirirken yemeğin içine domates ve az miktarda domates salçası ilave edebilirsiniz.
Yemeği servis yaparken içine veya yanına yoğurt ilave edebilirsiniz.
Bebeğinizin isteğine göre yemeği daha sulu kıvamda hazırlayabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler