Malzemeler 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı tepeleme un ½ çay bardağı süt Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir Mısır yağı Yapılışı Süt ve unu derin bir kasenin içinde un tamamen dağılana kadar karıştırın. Peyniri çatalla tamamen ezip yumurta ile birlikte kaba karıştırıp iyice çırpın. Teflon bir tavayı hafif yağlayıp orta ateşte ocağa koyun. Tava ısınınca kasedeki karışımdan birer çorba kaşığı aldığınız miktarlarda tavaya ayrı ayrı yerlere aralıklı olarak dökün. Omletin bir tarafı pembeleşince diğer tarafını da çevirerek pişirin. Çocuğunuza ılık olarak servis yapabilirsiniz. Öneriler Beyaz un yerine kepekli un kullanabilirsiniz. Çocuğunuz peynirin ağzına gelmesinden rahatsız oluyorsa labne peynir de kullanabilirsiniz. Tavayı yağlamadan tamamen yağsız olarak da pişirebilir isterseniz daha sonra üzerine hafif tereyağı sürebilirsiniz. Omletin içine pişirmeden önce iyice kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz. İçindeki un miktarını biraz arttırarak domates rendesi de ekleyebilirsiniz. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder