ÖRGÜLÜ MİLFÖY VE MAKARNA SALATASI

GÜNAYDIIIN herkese; Sevene, sevilene, gülene , gülmeyene, arada bir gülene , gülmek ne güzel diyene ..... Günaydııınn güzel annelere . Günaydın melek çocuklara , Günaydın çalışkan babalara….Günaydın bu tatil gününde çalışmak zorunda olanlara... Günaydıın tatilin keyfini çıkarıp mışıl mışıl uyuyanlara , mutlu olmak isteyenlere ve mutluluğu arayanlara günaydıın… Gününüz aydın olsun dostlar. Her gününüz bir öncekinden güzel olsun sevgi ve muhabbetle dolsun ..
Eveet bu güzel hafta sonunda sizlere iki güzel tarifim daha olacak . Güzel ve pratik 2 tarif. Çoğumuzun tarif defterinde olması gereken kurtarıcı diye ntelendirdiğim tariflerden bunlar... Sizde deneyin asla pişman olmazsınız.. Tariflerle beraber kocamaan kocaman sevgilerimide gönderiyorum sizlere..
Bu 2 tarifim yarın son günü olan P.D.Ç.S # 26'ya ev sahipliği yapan ve sevgili huriyeciğime gönderiyorum.. Çok güzel bir etkinlik oldu hurişim çok katılımlı ve başarılı bir etkinlik seni tebrik etmek istiyorum canım . Bizi gurbet ellerde şanına layık bir şekilde temsil ettiğin için çok sağol canımcım çook öpüyorum seni..
Eeee geçelim tariflere.
ÖRGÜLÜ MİLFÖY
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1/2 sucuk
1 kase beyaz peynir
Sucuklarımız küp küp doğranarak bir tavada güzelce sotelenirler. Sotelenen sucuğumuza rendelediğimiz peynir ilave edilerek iç harcımız hazırlanır.
Kare şeklindeki milföy hamurumuz alınarak sağdan ve soldan 2-3 santimkik 3 kesik atılarak hamurumuzun ortasına hazırladığımız iç harçtan konur ve sağlı sollu örgü şeklinde örülür tüm hamurlarımız aynır şekilde yapıldıktan sonra milföylerimizin üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
MAKARNA SALATASI

Malzemeler
1 Paket Makarna
1 kase katı Yoğurt
2 yemek Kaşığı Mayonez
1 Su Bardağı Haşlanmış Havuç (Tavla zarı gibi doğranmış)
1 Su Bardağı haşlanmış bezelye (Tavla zarı gibi doğranmış)
1 su bardağı kornişon turşu ( Tavla zarı gibi doğranmış)

Tuz , 3 diş sarımsak

Patates , havuç ve bezelyeyi ayrı ayrı kesip haşlamak zor geliyorsa vaya zamanınız azsa hazır garnitürde kullanabilirsiniz. Ben hazırlardan pek lezzet alamadığım için kendim hazırlamayı tercih ediyorum.

Öncelikle kaynamış tuz ve yağ damlattığımız suyumuzda makarnalarımız güzelce haşlanıp süzülür. Bezelye, havuç ve turşular eklenerek karıştırılır.Sarımsaklar ezilerek mayonez ve yoğurt karışımına ilave edilir ve güzelce karıştırılır.Hazırladığımız makarnalı karışıma sarımsaklı yoğurdumuz ilave edilrek servis tabağına alınır.

Yine ufacık ama önemli bir not : Salatamız hazırlandıkta yarım saat içinde tüketilmelidir. Fazla bekletilirse makarnalar sarımsaklı ve mayonezli sosu emdiği için salatamız kupkuru oluyor ve hiç lezzetli olmuyor. Bu yüzden salatayı hazırlasanız bile sosunu servis esnasında dökmenizde yarar var.. AFİYET ŞEKER OLSUN..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler