Malzemeler :
1 su bardağı nohut , 1 büyük havuç , 1 tavuk göğüs , 2 su bardağı prinç , 2 yemek kaşığı tereyağı , birazcık zeytinyağı , Tavuk suyu
Nohutlarımız akşamdan suya konularak acı suyu çıkması sağlanır. Ertesi gün pilavı yapacağımız zaman nohutlarımız ayrı bir tencereye konularak iyice yumuşayıncaya kadar pişirilirler. Ayrı bir tencereye koyduğumuz tuzlu suda tavuğumuz güzelce haşlanır. ( tavuk suyumuzu pilav için kullanacağımız için dökmüyoruz) Haşlanan tavuğumuz küp küp kesilir. Havucumuz kalın bir şekilde rendelenir. Princimizde 2-3 saat öncesinden sıcak ve tuzlu suya yatırılır. ( böylece pilavımız daha lezzetli ve tane tane olur.) Pilavımız için ön hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra artık pilavımızı hazırayabiliriz.
Sıvıyağ ve tereyağ pilav tenceresinde eritilir. Süzülüp yıkanmış princimiz eklenerek güzelce kavrulur. ( Prinç ne kadar iyi kavrulursa pilav o kadar tana tane olur.) Kavrulan princimize nohut, tavuk ve havuç eklenerek 1 kez karıştırılır. Sonra prinçlerin üzerini kapatacak kadar tavuk suyu ilave edip tuzunu da kontrol ederek pilav tenceremizin kapağı kapatılarak kısık ateşte demlenmesi sağlanır. Pişen pilavımız istenen şekilde servis tabağına alınarak afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder