Her güzel şeyin bir sonu var malesef , günler su gibi akıp gitti göz açıp kapayana kadar etkinliğin sonuna gelivermişiz. Beni etkinlik boyunca yanlız bırakmayan tarif gönderen , mesaj bırakan , cbox' not bırakan herkese çook teşekkürler. Zor ama çok eğlenceli bir 20 gündü benim için . Her ne kadar aksilikler üstüste geldiyse de yinede çok zevkliydi. Tüm tarifler birbirinden harikaydı herkesin ellerine , emeğine sağlık... Etkinlik boyunca türk kadınlarıyla tekrar tekrar gurur duydum. Hem işinde hem evinde ne kadar marifetli ve yetenekli olduklarını tekrar tekrar gösterdiler. Hepsine kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum .
Gülen yüzüyle her an yanımda olan sevgili sevilcime , selma ablacığıma ve beni ev sahipliğine layık gören tüm porselendemlik alesine teşekkürlerim ve sevgilerimi gönderiyorum .
Benden sonraki ev sahibemiz sevgili huriye beni yanlız bırakmadığınız gibi huriye arkadaşımızıda yanlız bırakmayıp tariflerinizi gönderin olurmu... O bizim Paris temsilcimiz onu gurbet ellerde yanlız bırakmak olurmuuuu hiiiç olmaaaaz ... Huriye'ciğime kolaylıklar ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum ..
Etkinliğimize en son kendi tarifimi ekleyerek veda etmek istiyorum. Bu kızımın favori kurabiyesi üzerindeki bonibonlar onları ayrıcalıklı kılıyor. Beraber yaptık bu kurabiyeleri bonibonlar tamamen hazalın yerleştirmesi . Pek bi zevk alıyor bunları yaparken eee tabi yerleştrirken yediği bonibonlarda cabası... Gerçekten süper oldular. Ağızda dağılıp enfes bir tat bıraktılar. Bu tarifi yaklaşık 1 yıl önce bir yemek dergisinden almıştım ama daha sonrasında bir çok blogtada aynı tarife rastladım ne kadar güzel bir kurabie olduğunu anlayın yani. . Çok sevilen bir kurabiye bu özellikle çocuklar bayılıyor. Bu kurabiyeler öyle bereketliydi ki yemeyen kalmadı.. Yiyenlere afiyet şeker olsun... Eeee kızım ve benimde ellerime sağlık...Buyrun hep beraber bonibonlu kurabiye yemeye :)
BONİBONLU KURABİYE
200 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 şeker kaşığı tarçın
2 paket bonibon
Önce yumuşamış tereyağımız ve şeker güzelce karıştırılır sonra sırayla yumurta ,sıvıyağ ve vanilya eklenerek yoğurulur. Daha sonra nişasta kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurumuzu 15-20 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardığımız hamuru ikiye bölüp yarısına tarçını ekleyip tekrar yoğuruyoruz. ( İsteyen kakao ilave edebilir bizimkiler kakaolu sevmediği için ben koymadım)
Hamurumuzun üzerine buzdolabı poşeti koyup ( poşetle hamur çatlamadan çok güzel açılıyor) merdane ile 2 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıpla kesip şekil veriyoruz. Üzerlerine bonibon yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.Vee sonrada oturup çocuklarımızla yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder