Yeni bir güne yeni bir tarifle merhaba diyelim.. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değilmi.. Bu tatlı hafif ve güzel bir tatlıdır ve kesin denenmelidir. Kızımın doğum gününde yapmıştım bu tatlıyı azcık elektriğin azizliğine uğrasada ( elektrikler kesilmiş ve fırında mahsur kalmışlardı gariplerim) yinede çok güzel olmuşlardı.
YUVALAMA TATLISI
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz toz seker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
8 kahve fincanı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti İçin :
3,5 Su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon
Tatlı hamurumuzu yoğurmaya başlamadan önce şerbetimizi hazırlayalım.
Şerbetimiz için su ve şeker kaynatılarak ocaktan almaya yakın içine limon suyu ilave edilerek şerbetimiz hazırlanır. Soğumaya bırakılır ...
Tatlımızı hamuru için tüm malzemeler katılıp cıvık bir hamur elde edilir. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avucumuzda açıp içine ceviz içinden bir tatlı kaşığı koyup hamurumuzu büzüp kapatıyoruz elimizle ovalleştirip kapattığımız yer alta gelecek şekilde tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Şerbet soguduktan sonra pişen tatlılarımızın üzerine tatlılar sıcakken soğuk şerbet dökülür. 20-25 dakika üzeri kapatılarak bekletilen tatlımız isteğe göre üzerine hindistan cevizi ve fıstık ile süslenerek servise sunulur ve afiyetle yenir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder