Arapaşı Çorbası ve Karnıbahar Kızartması

Bugünün menüsünde arapaşı çorbası , karnıbahar kızartaması , pirinç pilavı ve tabikiii salata var.
Çorbanın yapımını eşimle balayına gittiğimizde ev yemekleri yapan bir lokantayı keşfimizde öğrenmiştim. Sağolsun lokantanın sahibi nalan hanım tarifi verdi de bende bu güzel çorbayı mutfağıma dahil etmiş oldum. Eşim bu çorbayı çok sever hasta olsa hemen hülya şu benim çorbadan yapsan da kendime gelsem der.. Bol acılı ve limonlu içilen bir çorba acı sevmeyenler limonu bol kullanarak tadına varabilirler.
Karnıbahar kızartması için bir şey söylemiyorum çünkü benim favorimdir laf söyletmem .. Süper oluyor karnıbaharı sevmeyen kişiler bile bayılıyor. Bu şekilde kızartıldığı zaman balık tadı veriyor sanki..
Neyse bu kadar laf ebeliği yeter başınızı ağırtmayayım.. Eeee söylemesi benden yapması sizden... hadi şimdiden afiyet şeker olsun

ARAPAŞI ÇORBASI

Malzemeler:
1 tavuk
4 kaşık un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şeker kaşığı salça
Tuz , Karabiber , Kırmızı pul biber
3 Litre su

Tavuğumuz yıkanarak tencereye alınır ve üzerine su ilave edilerek ve bir tutam tuz atılarak pişirilir. Pişen tavuğumuz soğuyunca tiftiklenir.

Bir tencerede un ve yağ kavrulur. Salça ve kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır. Sonra haşlanan tavuğu suyu ilave edilerek topaklanmaması için blendırdan geçirilir. En son olarak kararbiberi ilave edilerek
15-20 dakika kaynatılır.

Kaynayan çorbamızın içine tiftiklenen tavuk etleri atılarak 10 dakika daha kaynatılır.

Servis esnasında çorbaya limon ekleyerlerek afiyetle yiyelim.

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Malzemeler :
1 orta boy karnabahar

1 kase mısır unu
2 yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Tuz

Sosu İçin
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Kırmızı biber

Dal dal ayırıp yıkadığımız karnıbaharlarımız tencereye alınarak üzerini kapatacak kadar sıcak su ve tuz ilave edilir.Yaklaşık 5-10 dakika karnıbaharlarımız yumuşayana kadar haşlanır. Bir kasede yumurtalar iyice çırpılır ( sarıları ve beyazları karışık) Haşlanan karnıbaharlar süzülerek önce yumurta sarısına daha sonrada mısır ununa bulanır ve kızdırılmış yağda arkalı önlü güzelce kızartılır. Servis tabağına alınan karnıbaharların üzerine yoğurt sarımsak ve kırmızı biberle hazırlanan sos dökülerek servise sunulur.

Not: Mısır unu bulamayanlar ( bana söylesin ben yollarım heehhee :) ) galeta unu ile de yapabilirler. Ama mısır unu ile olanın tadı bambaşka.. .

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler