Malzemeler:
1 tavuk
4 kaşık un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şeker kaşığı salça
Tuz , Karabiber , Kırmızı pul biber
3 Litre su
Tavuğumuz yıkanarak tencereye alınır ve üzerine su ilave edilerek ve bir tutam tuz atılarak pişirilir. Pişen tavuğumuz soğuyunca tiftiklenir.
Bir tencerede un ve yağ kavrulur. Salça ve kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır. Sonra haşlanan tavuğu suyu ilave edilerek topaklanmaması için blendırdan geçirilir. En son olarak kararbiberi ilave edilerek 15-20 dakika kaynatılır.
Kaynayan çorbamızın içine tiftiklenen tavuk etleri atılarak 10 dakika daha kaynatılır.
Servis esnasında çorbaya limon ekleyerlerek afiyetle yiyelim.
KARNIBAHAR KIZARTMASI
Malzemeler :
1 orta boy karnabahar
1 kase mısır unu
2 yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Tuz
Sosu İçin
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Kırmızı biber
Dal dal ayırıp yıkadığımız karnıbaharlarımız tencereye alınarak üzerini kapatacak kadar sıcak su ve tuz ilave edilir.Yaklaşık 5-10 dakika karnıbaharlarımız yumuşayana kadar haşlanır. Bir kasede yumurtalar iyice çırpılır ( sarıları ve beyazları karışık) Haşlanan karnıbaharlar süzülerek önce yumurta sarısına daha sonrada mısır ununa bulanır ve kızdırılmış yağda arkalı önlü güzelce kızartılır. Servis tabağına alınan karnıbaharların üzerine yoğurt sarımsak ve kırmızı biberle hazırlanan sos dökülerek servise sunulur.
Not: Mısır unu bulamayanlar ( bana söylesin ben yollarım heehhee :) ) galeta unu ile de yapabilirler. Ama mısır unu ile olanın tadı bambaşka.. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder