KADAYIFLI ŞEKERPARE , HAVUÇLU KABAK SALATASI

Eeee tatlısız menü olmaz. Benim şerbetli tatlılarla aram pek yoktur genellikle börek ve salataları tercih ederim. Ama bu şekerpare bambaşka içindeki kadayıf ve ceviz taneleri çok leziz yapıyor tatlıyı. Bu tatlının tarifini geçen yıl sevgili oktay ustanın tv'deki yeşil elma programından almıştım ve aldığım günde denemiş ve çok beğenmiştim.
En son olarak ta geçen hafta sevglii dostlarımıza hazırladığım masanın en tatlı tatlısıydı :)) Burada saydam beyi anmadan gecemeyeceğim şekerpareden yerken masadaki diğer misafirlere dönerek bu normal şekerpare değil dikkat edin içinden süpriz çıkıyor demişti. Bende bir taşla iki kuş vurdum size hem şekerpare hemde kadayıf yaptım demiştim. :))
Neyse yine lafa daldık tarifi unuttuk .. Hadi tarife geçelim.
KADAYIFLI ŞEKERPARE
Malzemeler :
250 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( 1 tanesinin akı üzerine)
3 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanlya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
200 gr taze tel kadayıf
1 bardak ceviz içi
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Önce su ve şeker kaynatılır ve limon ilave edilerek şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır. Sonra tüm malzemeler katılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
Taze kadayıf bir bıçak yardımı ile ince ince dilimlenir ve ceviz içi ie katılarak iç harç hazırlanır.
Hamur yuvarlak açılır ve içine iç harcımız konarak kenarlardan ortaya doğru büzülerek kapatılır. Ters çevrilip tepsiye dizilir ve üzerine ayırdığımız bir yumurta akı sürülür.
Şekerparelerin üzerine fındık batırılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Pişen şekerparelerimiz fırından çıkarılarak üzerine souk şerbet dökülür.Şerbeti iyice çekince hindistan cevizi veya fıstık ile süslenerek servis edilir. Afiyet şeker olsun
İşte karşınızda benim favori salatalarımdan olan Havuçlu kabak salatası. Salatasız bir menüyü ayaksız bir masaya benzetirim.. O denli önemlidir salatalar benim için.. Bu yüzdende her çeşit salatayı seve seve yaparım. Bu tarifide çok sıkça yaparım içindeki sarımsaklı yoğurt yokmuuu ooof insanı çekiyor resmeeen... Yine uzattım lafııı çoook pardon :)) Hadi gelin geliin çekinmeyin :)
HAVUÇLU KABAK SALATASI


Malzemeler:
3 havuç
3 kabak
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı mayonez
1/2 cay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak , tuz
2 bağ maydanoz yada dereotu

Kabak ve havucları güzelce soyup rendeledikten sonra bir tavaya alıp zeytinyağı ile birlikte güzelce soteleyelim . Ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.

Diğer tarafta bir kasenin içinde yoğurdu mayonezi ve ezilmiş sarımsakları güzelce karıştıralım. Kabak ve havuçlu harca ilave ederek tuzunuda koyup güzelce karıştıralım.

Servis tabağına alarak çok ince kıyılmış maydanoz yada dereotuyla süsleyerek servise sunulur ve afiyetle yenir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler