Turuncu Pasta (Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebekler için)

Malzemeler

Keki için

2 yumurta
1,5 kahve fincanı beyaz un
1,5 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Sosu için
1 çay bardağı şeftali suyu

Kreması için
300 gr bal kabağı
15 adet siyah kuru üzüm
5 adet kuru kayısı
1 su bardağı su

Yapılışı

Kekin yapılışı
Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyip bir mikser ile karışım beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın.
Unu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin.
Pasta kalıbınızın dibini sıvı yağ ile yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 170?C derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin.

Sosun yapılışı
Kekiniz pişerken siz de kekin üzerine dökeceğiniz şeftali suyunu hazırlayabilirsiniz.
Şeftaliyi katı meyve presi ile sıkıp suyunu çıkarabilir veya parçalayıcı ile iyice parçaladıktan sonra bir tülbentle suyunu çıkarabilirsiniz.
Kekiniz pişer pişmez bir kaşık yardımıyla şeftali suyunu kekin üzerine eşit olarak dökün ve tekrar fırına koyun ama fırını çalıştırmayın çünkü fırının ılıklığı meyve suyunu emmesi için yeterli olacaktır.
5 dakika kaldıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın.

Kremanın yapılışı
Balkabağının dış kabuğunu temizledikten sonra küçük küçük bir tencereye kesin. Siyah kuru üzümün çekirdeklerini temizleyip kuru kayısılarla birlikte tencereye ekleyin. 1 su bardağı suyu da ilave edip kayısılar yumuşayana ve malzeme suyunu çekene kadar pişirin.
Kremayı blenderle püre kıvamına getirin.
Kremayı kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde bir spatula yardımıyla sürüp buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin.
Pastanın üzerine mumu yerleştirdikten sonra bebeğinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Öneriler

• Bebeğinizin yumurtaya alerjisi varsa bu tarifi kullanmayın.
• Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kibrit çöpünü ya da kürdanı keke batırın, kürdanı çektiğinizde üzerine hamur yapışmamışsa pişmiş demektir.
• Keki ıslatmak için şeftali suyu yerine kayısı veya üzüm suyu da kullanabilirsiniz.
• Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebekler için verilen bu pastada üzerini süslemek için çikolata kullanmak istiyorsanız sütsüz çikolata olan bitter çikolata ve meyvelerden kullanabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler