Bu hafta pek bakamadım bloğa geçen hafta işe gitmediğim için bir sürü iş birikti anca onlarla boğuştum. Evde de durum pek farklı değildi evdede bir sürü işle ve çocuklarla boğuştum...
Anlayacağınız zor bir hafta ...Neyse biz mutfağa girelimde stres atalım biraz :)
Bizim evde zeytinyağlı sarma çok yapılır .Sağolsun kayınvalidem de çok ince ve hızlı sarar . Göz açıp kapayana dek bir koca tencere sarma sarılır , çok ta güzel olurlar ve anında biterleer :))
Namıdeğer perişan kurabiyemde ilk yardım malzemesi gibidir ne zaman acil misafirim gelse hemen perişanımı atarım fırına. Tarçın kokusu buram buram yayılır eve ve pek enfes olur. Eşim de kızımda çok sever bu kurabiyeyi ..
Neyse lafı uzatmadan tariflere geçeyim yoksa susturana aşkolsun hehehee :))
Zeytinyağlı sarmam Yöresel Yemekler 3 Zeytinyağlılar Etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili zeynepçiğime gidiyor. Bol tarifli bir etkinlik olmasını dileğiyle kolay gelsin arkadaşım
ZEYTİNYAĞLI KARALAHANA SARMASI
1 bağ karaahana
İç Malzemesi
1 su bardağı Prinç
1 büyük soğan
2 domates
maydanoz
nane
kuş üzümü
tuz, az karabiber
Soğanlar yağda pembeleştirilir. Üzerine küp küp doğranmış domates ve prinç eklenerek güzelce kavrulur sonra baharat ve maydanozlar konularak 1 bardaktan az biraz su konarak kavrulan harcın kapağı kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta bir tencedeye yıkanmış lahanalar konur ve kaynamış suda lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanırlar. Lahana yaprakları büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölünür sonra yapılan harçtan alınarak kalın olmayacak şekilde sarılır. Sarma işlemi bitince tencereye bir miktar su konarak sarmalar buharıyla birlikte pişirilir. Soğuyunca servise sunulur . Afiyet olsuun .
PERİŞAN KURABİYE
Malzemeler
1 margarin (yumuşamış)
1 bardak şeker
3 yumurta
1 kaşık tarçın
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 kase kuru üzüm
4 bardak un
Yağ ve şeker yoğrulur daha sonra yumurta ,tarçın, vanilya, kuru üzüm un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
Elle şekil verilmeden hamurdan parçalar kopartılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder