Fındıklı Tartolet
Malzemeler:
1. 125 gr margarin
2. 1,5 çay bardağı toz şeker
3. 1 çay kaşığı kabartma tozu
4. 1 yumurta
5. 2,5 su bardağı un
6. 1 paket vanilya
İç malzemesi:
1 paket fındıklı çikolatalı kremole
fındık
Yapılışı: Bir kabın içerisine unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek koyun üzerine oda ısısındaki margarinimizi bıçakla küçük parçalara bölerek unumuzun içine ilave edin ve karıştırın.şekeri,vanilyayı,yumurtayı da ilave edip yoğurun hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığımız tartölet kalıplarına elimizle kalıba yayalım hamurumuza çatalla delikler açalım.önceden ısıttığımız 180 C fırınımıza tartöletlerimizi koyup yaklaşık 20 dakika kadar kızarmadan beyaz şekildeyken çıkartıp soğutalım.
Diğer yanda kremolemizi hazırlayalım. Hazırladığımız kremoleyi tartöletlerimizin içine koyup üzerilerine fındıklarımızı yerleştirelim.
Tartöletler fırından çıktıkları zaman kuru ve şekilsiz görünürler fakat kremamızı da koyduktan sonra kapaklı bir kabın içerisine koyarsanız yumuşacık tartöletleriniz oluyor buda benden size bir püf nokta. hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder