Elmalı gül Kurabiye

Hamuru :
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı su
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu

İç malzeme :
2 adet orta boy elma (rende)
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı tarçın

Üzerine :
1 yumurta sarısı

Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaba konur ve yoğurulur. İç malzemesi de ayrı bir kabta tüm malzemeler konularak ocakta 5 dakika kadar pişirilir. Hamurdan ceviz kadar parça koparılır. Su bardağının ağzından biraz daha büyükçe yuvarlak açılır. Kenarı birer santim arayla 5-6 yerden kesilir. Orta kısma iç malzeme konulur ve kesilen parçalar uçları üst üste gelicek şekilde havaya kaldırılarak uçları bastırılarak yapıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler