Peynirli kabak

Pişirme Süresi : 40 Dk
Malzemeler : 5 adet kabak, 1 adet yumurta, 250 gr beyaz peynir, 1 bağ dereotu, kaşar peynir, tuz, kırmızı biber
Yapılışı : Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye bölün ve içlerini çıkartın.

İç yapılışı: Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine yumurtayı kırıp karıştırın. Dereotunu ince ince doğrayın; tuz ve karabiber serpip karıştırın.

Kabakların içini bu karışımla doldurun ve 170 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber serpip 5 dakika daha fırında pişirin.

(Not: Kabak içlerini mücver yapmak için ayırabilirsiniz.)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler