Gezdik tozduk eee artık mutfağa da girme vakti geldi.Kiş bizim evde bu aralar favori günlerini yaşıyor.Çok sevildiği için en son ıspanaklı mantarlı yaptım diğerleri gibi bu da hemencik tüketildi.
MALZEMELER:
hamuru için:
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı sıvı becel margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
iç harcı için:
400 gr kadar ıspanak
300 gr.mantar
1 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
karabiber
pulbiber
üzeri için:
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta+1 yumurta sarısı
tuz
1 çay bardağı kadar rende taze kaşar
YAPILIŞI:
Önce hamurumuzu yapalım.Yağlar ,yoğurt,un ,kabartmatozu ve tuzu bir güzel yoğurun.Unu azar azar katın.Dolapta hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Bu arada mantarları doğrayın.İster kavanozda konserve mantar alın yıkayıp doğrayın isterseniz benim gibi paket kültür mantarı alın temizleyip limonlu suya doğrayın.Tencereye yağı koyun soğanları küp küp doğrayıp biraz kavurun daha sonra limonlu suda bekleyen mantarları ve ayıklanıp yıkanmış ıspanakları tencereye koyun.Suyunu salıp çeksin.Tuz, karabiber ,pulbiber katın suyunu çekince altını kapatıp bir tabağa alıp biraz soğutun.
Önce hamurumuzu yapalım.Yağlar ,yoğurt,un ,kabartmatozu ve tuzu bir güzel yoğurun.Unu azar azar katın.Dolapta hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Bu arada mantarları doğrayın.İster kavanozda konserve mantar alın yıkayıp doğrayın isterseniz benim gibi paket kültür mantarı alın temizleyip limonlu suya doğrayın.Tencereye yağı koyun soğanları küp küp doğrayıp biraz kavurun daha sonra limonlu suda bekleyen mantarları ve ayıklanıp yıkanmış ıspanakları tencereye koyun.Suyunu salıp çeksin.Tuz, karabiber ,pulbiber katın suyunu çekince altını kapatıp bir tabağa alıp biraz soğutun.
Dolaptaki hamuru alıp margarinle yağlanmış borcama ya da kiş kalıbına kenarlarını yükselterek yayın.İçi de hamurun üzerine döşeyin.Bir kasede bir yumurtanın tamamı ,bir yumurtanın sarısı ,süt ve biraz tuzu çırpıp karışımın üzerine döküp önceden ısınmış 200 derecedeki fırına koyun.Biraz kızarınca çıkarıp kaşar rendesi serpip tekrar kaşarlar kızarana kadar fırına verin.
Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis yapın.
Afiyetolsun.
Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis yapın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder