Reçelsiz kahvaltı düşünemeyenlerdenim ben.Masamda çeşit çeşit reçellerim olmalı.Kivi reçelini ise ilk kez yaptım.Evde çok kivi birikince annemin önerisiyle yapalım dedik.Sert kivileri seçtik ve yaptık gayet güzel oldu.Görüntüsüde ayrı bir güzel bence.Değişik reçeller denemek isterseniz tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 kg. sert kivi
1,5 kg.şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı su
YAPILIŞI:
Kivileri akşamdan iri iri doğrayıp şekerleyip kenara koyun.Ertesi gün bunu derin bir tencereye alın.Üzerine bir kahve fincanı suyu ekleyin,kaynatın.Arada karıştırın ,köpük olursa köpüklerini alın.Yaklaşık yarım saat kadar kaynatın.Limon suyunu ekleyin,on dakika daha kaynatın.Piştiğini anlamak için porselen bir tabağa biraz dökün suyu koyulaşmışmı bakın. Koyulduysa altını kapatın.Ilınınca kavanoza alın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder