MALZEMELER:
1/2 paket spagetti makarna
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
su
sosu için:
250 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Derin bir tencereye bir litreden biraz fazla su koyun su kaynayınca içine bir yemek kaşığı sıvıyağ bir tatlı kaşığı tuz ekleyip makarnaları atın.Arada karıştırın.Makarnalar pişince süzgeçle süzün.Pişme kıvamı damak zevkinize göre değişir kimisi biraz diri kimisi yumuşak sever bunu makarnaları tadarak ayarlayabilirsiniz.
Diğer tarafta sosu hazırlayın.Bir tencereye sıvıyağ koyup küp küp doğranmış soğanları bir kaç dakika öldürün.Daha sonra kıymayı katın.Bir çay bardağı su koyup pişmesini sağlayın.Bu arada kıymayı çatalla ufalayın.Salçayı ilave edin.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri katın.İnce kıyılmış biberleri ekleyin.Tuz ve karabiberi katıp on dakika kadar pişirin.
Makarnayı servis tabağına alın üstüne bolonez sos dökün.Arzu ederseniz kuru fesleğen ya da taze kaşar rendesi veya ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.Sosa isterseniz bir diş sarımsak doğrayabilirsiniz.
İşte bu kadarcık, afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder