Evde bol bol sucuk olunca bana da sucukla değişik tarifler yapmak düştü.
Haftasonu kahvaltıya güveçte sucuk yaptım çok da güzel oldu.
MALZEMELER:
yarım kangal sucuk ( 2 boğum da olabilir)
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Üzeri için
1 çay bardağı rende taze kaşar
YAPILIŞI:
Sucukların zarlarını çıkarıp doğrayın.Bir tencere ya da tavaya sıvıyağı koyup kabukları çıkarılıp küp küp doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince kıyılmış biberleri katıp üç dört dakika soteleyin.Daha sonra sucukları ilave edin bir kaç dakika soteleyin.
Tuz,karabiber ,kırmızıpulbiberi damak tadınıza göre ekleyin.Sucuk acı olabilir ona göre acısını ayarlarsınız.
Bu karışımı güvece alıp üzerine kaşar rendesi döküp fırına verin.Ben fırının ızgara kısmını açtım beş dakikada kızardı.Kızaran güveci fırından alıp servis edin.
Afiyetolsun
Herkese mutlu ,sağlıklı,bol kazançlı bir hafta dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder