TULUM PEYNİRLİ ,OTLU, TUZLU KEK



Herkese hayırlı ramazanlar dilerim.Rabbim bu sıcak yaz günlerinde oruç tutan herkese yardım etsin oruçlarınız kabul olsun.

Bu tuzlu keki ramazandan önce yaptım ,aslında bir kaç kez yaptım ama ya fotoğraflamayı unuttum ya da fotoğrafı beğenmedim bu son yapışımda yayınlamak kısmet oldu.Gelelim tarife:


MALZEMELER:


3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

2 dal tazesoğan

1 çay bardağı tulumpeyniri (erzincan tulumu)

yarım demet dereotu

yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kurunane

2,5 su bardağı un

1 paket kabartmatozu

üzeri için çörekotu,susam


YAPILIŞI:


Derin bir kaseye oda ısısındaki yumurtaları kırın ,çırpın.Yumurtalara yine oda ısısındaki sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.İnce ince kıyılmış dereotu,maydanoz ve taze soğanları katın.Baharatları ve tuzu ekleyip yine çırpın.Tulumpeynirini ekleyin.Unu eleyerek azar azar katın kabartmatozunu da koyup çırpıp keki margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün.Üzerine çörekotu ve susam serpip 170 derecedeki fırında pişirin.Yaklaşık 40 dakikada pişer.Keke bıçak batırdığınızda bıçak temizse kek bulaşmamışsa pişmiş demektir.Afiyetolsun

Hepinize hayırlı cumalar ,mutlu haftasonları dilerim.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler