ZEYTİNYAĞLI KABAK

Herkese merhaba ,hepinize mutlu ,sağlıklı bir gün dilerim.Bu gün mevsim sebzesi kabakla yaptığım yemeğimi paylaşacağım sizle.Havalar sıcak olunca yenecek en güzel şeylerden biride zeytinyağlılar,hem hafif hem soğuk soğuk güzel oluyor.Kabağımı bende zeytinyağlı yaptım çok da güzel oldu.

MALZEMELER:

3 - 4 adet kabak
1 büyük domates
1 büyük kurusoğan
2 yemek kaşığı pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağ
2 diş sarımsak
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı kurunane
tuz
bol dereotu
su

YAPILIŞI:

Küçükse dört büyükse üç adet kabağı soyup doğrayın.Ben yarım ay şeklinde doğradım.Diğer tarafta tencereye yağı ve küp küp doğranmış soğanları koyun bir kaç dakika kavurun.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ikiye yada üçe böldüğünüz sarımsakları katın bir kaç dakika pişirin.Daha sonra kabakları ilave edin tuz, şeker ve kuru nanesini katıp üzerini geçmeyecek kadar su koyup pişmeye bırakın.On dakika sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.Kabaklar ve pirinç pişince altını kapatın.Arada suyu azalırsa ilave edebilirsiniz.Altını kapatınca ince ince kıyılmış dereotlarını ekleyin bir güzel karıştırın.Servis tabağına alıp soğuyunca dereotu ile süsleyip dolaba kaldırın.Afiyetolsun.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler