KARIŞIK SEBZE MAMASI

Başlangıçta koyu çorba, ilk haftadan sonra koyu püre şeklinde hazırlanır.

1.Hafta: 3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 50 dakika ağızı kapalı kapta pişirilir.Tel süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.

2.Hafta: Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler ezilerek püre şekline getirilerek süzgeçten geçirilir. İçine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde hazırlanır.

3.Hafta: Yukarıdakilere ek olarak 1 çay kaşoğı pirinç (ve her gün yeni olarak maydanoz, ıspanak, domates enginar v.b. ) ilave edilir. Elde edilen püreye 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir.

4.Hafta: Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı margarin yağı veya pastörize tereyağa katılır(= tam sebze püresi)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler