Herkese merhaba
Güneşi gördüğümüz şu günlerde insanın canı evde olup bir şeyler yapmak yerine dışarlar da gezmek istiyor.Bende haftasonu öye yaptım gezdim ,dolaştım.Bu salata da cuma günü yaptığım bir salata idi tarifini vermek bu güne kaldı.
Herkese mutlu,sağlıklı bir hafta dileyip tarifime geçiyorum.
MALZEMELER:
1 küçük karnabahar
5 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
kırmızıpulbiber
YAPILIŞI:
Karnabaharı büyük çiçekler halinde ayırın yıkayıp tuzlu suda haşlayın.(hafif dişe gelir olsun ,çok yumuşayıp dağılmasın )Haşlayıp süzdüğünüz çiçekleri bir tabağa alın.Diğer tarafta yoğurt ,ince ince doğranmış sarımsak ve tuzu karıştırıp (bunların miktarını kendi damak tadınıza göre de ayarlayabilirsiniz) karnabaharların üzerine gezdirin.Bir tavada tereyağını rengi pembeleşene kadar eritip yoğurdun üstüne gezdirin.En üste pulbiber serpip servis edin.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder