Bizim evde sık sık pişer bu çorba denemediyseniz deneyin diyorum hepinize hayırlı cumalar, mutlu haftasonları diliyorum.
Tarifim dört kişiliktir.
MALZEMELER:
4,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı toz tarhana
4 dilim ekmek
her tabak için bir kibrit kutusu kadar beyazpeynir
2 tatlı kaşığı tereyağ
kırmızıpulbiber
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Tencereye suyu alın içine tarhanayı katın biraz tuz ekleyip karıştırarak pişirin.Kıvamı koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz.Kaynadıktan bir kaç dakika sonra altını kapatın.Diğer tarafta tabaklara her tabağa bir dilim gelecek şeklinde kabuklu ekmek doğrayın.Pişen tarhanayı sıcak sıcak ekmeklerin üzerine dökün.Bir tavada kırmızıpulbiber ile tereyağını kızdırın ekmekli tarhananın üzerine gezdirin.En üste peynir ufalayıp karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.Ekmek ,peynir ölçülerini arzunuza göre çoğaltabilirsiniz.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder